POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE
1v

Neymar slog supporter - stängs av i tre matcher

Foto: Bildbyrån.

Neymar slog en supporter efter finalförlusten i franska cupen.
Nu stängs PSG-stjärnan av i tre matcher. 
- Neymar gjorde ett misstag, så vi måste acceptera det, säger PSG-tränaren Thomas Tuchel enligt ESPN. 

Neymar och hans Paris Saint-Germain föll nyligen mot Rennes efter straffläggning i finalen i franska cupen. Efteråt stegade PSG-spelarna upp på ena läkataren för att ta emot sina medaljer och blev då hånade av åskådare som skrek glåpord till spelarna. Neymar svarade i sin tur med att slå till en supporter, vilket sedan kablades ut i sociala medier. 

- Neymar hatar att förlora och han är känslig kring allt som sägs om honom. Det påverkar honom, sa PSG-tränaren Thomas Tuchel om incidenten. 

Nu meddelar franska fotbollsförbundet att Neymar stängs av i tre matcher med anledning av händelsen. Straffet träder i kraft måndagen den 13 maj och innebär därmed att brassen missar PSG:s två sista matcher av säsongen mot Dijon och Reims. Dessutom missar han även den franska supercupfinalen mot Rennes den 3 augusti i Kina. 

Neymar får därmed, om Tuchel tar med brassen i sin matchtrupp, avsluta säsongen på lördag mot Angers på bortaplan i Ligue 1. 

PSG meddelade i sin tur, efter domen, via sin hemsida att klubben överklagar beslutet. Detta bland annat med anledning av glåporden som Neymar och flera PSG-spelare fick ta emot. Tuchel sa däremot så här om straffet i dag:

- Straffet är normalt. Neymar gjorde ett misstag, så vi måste acceptera det. Vi måste acceptera det, säger han enligt ESPN. 

Publicerad 2019-05-10 kl 17:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå