POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE
2v

Neymar tillbaka – men i nytt blåsväder

Foto: Bildbyrån/Twitter.

Tillbaka på planen. Tillbaka i trubbel. Neymar gjorde i dag träningscomeback med PSG, men tappade samtidigt fans runtom i världen.

Anledningen är ett videoklipp som Brasiliens högerextrema president Jair Bolsonaro publicerat. Bolsonaro har i dagarna gästat Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. De båda bjuder i klippet in Neymar och hans vän surfingvärldsmästaren Gabriel Medina till Israel. I klippet medverkar också Neymar, och svarar ”Hej Bibi och Bolsonaro. Tack för att ni bjuder in oss. Vi kommer”.

Medverkan har väckt splittrade reaktioner, inte minst i sociala medier, för vad som tolkas som indirekt stöd till Bolsonaro och den israeliska staten. Få brasilianska fotbollsstjärnor har velat visa sina sympatier kring den kontroversiella presidenten som delar nationen. Ronaldinho och Lucas Moura är två undantag, som gav tummen upp när Bolsonaro valdes förra året, medan Rai är en uttalad motståndare.

Av denna storm tycktes inget märkas kring PSG:s träningsanläggning när Neymar snörade på sig skorna igen i dag. Efter tio veckors frånvaro på grund av en fotskada var han tillbaka i träning med boll. Förhoppningen påstås vara att han ska kunna medverka redan i PSG:s cupfinal mot Rennes i slutet av april – om PSG vinner kvällens semifinal mot Nantes.

Publicerad 2019-04-03 kl 16:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå