Niclas Eliassons succé - sänkte Marseille med två mål på tre minuter

Ligue 1

Svenske Niclas Eliasson gjorde succé borta mot Marseille.
25-åringen stod för två mål på tre minuter.
Nîmes vann matchen med 2-1.

Den tidigare Falkenberg-, AIK- och Norrköping-yttern Niclas Eliasson lämnade under hösten det engelska Championship-laget Bristol City för Ligue 1 och Nîmes. Svensken har inte gjort några mål den här säsongen, men det skulle det bli ändring på.

Under lördagen gästade Eliasson och Nîmes Marseille på bortaplan. Då slog Eliasson till två gånger om. Marseille missade en straff genom Florian Thauvin i den första halvleken, men i den andra halvleken klev svensken fram.

I den 55:e minuten satte han 1-0, och bara tre minuter senare satt han tvåan. Hans två första mål i den franska klubben. Eliasson blev sedan utbytt med sex minuter kvar av ordinarie tid.

Marseille reducerade sent genom Dario Benedetto, men det räckte inte. Matchen slutade 2-1 till bortalaget Nîmes, segern betyder att de tillfälligt tar sig upp på nedflyttningskvalplats i Ligue 1. En poäng före Dijon, och tre före Lorient. Båda de lagen har en match mindre spelad.

Publicerad 2021-01-16 kl 18:53