Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Officiellt: Svenske målvakten klar för Ligue 1

Nu är han presenterad. Svenske målvakten Karl-Johan Johnsson kommer att spela i Guingamp nästa säsong.
- Jag är riktigt glad över att ha skrivit på ett fyraårskontrakt, skriver svensken på Instagram.

Redan i slutet på förra veckan berättade franska Ligue 1-klubben Guingamp att Karl-Johan Johnsson var på väg till klubben. Nu är övergången också officiell. På sin hemsida presenterar Guningamp att Randers-målvakten har skrivit på ett fyraårskontrakt.

- Jag är riktigt glad över att ha skrivit på ett fyraårskontrakt med Guingamp. Jag ser fram emot att spela i Ligue 1. Tack Randers för de här två fantastiska åren tillsammans. Jag önskar er allt det bästa den kommande säsongen och i framtiden, skriver Jonsson på Instagram.

- Det är en kanonchans för en svensk målvakt att få stå i en stor liga. Han har alla möjligheter nu att få visa upp sig på en stor scen, säger agenten Stefan Selakovic till Fotbollskanalen.

- Det är en liten mindre klubb för att vara den här ligan. Men som ändå på nåt sätt tar upp kampen med de stora lagen och gör det med små medel. Och de har sin plats i näringskedjan också, de hittar bra killar och förädlar dem och sen säljer vidare. Det är lite deras filosofi. De sålde sin målvakt nu till Bundesliga, till Mainz.

Målvakten är dansken Jonas Lössl som efter två år i Guingamp flyttar vidare till den tyska ligan. Nu är det Karl-Johan Johnsson som ska ta över ansvaret som förstemålvakt.

- Det är verkligen deras tanke. Det har de inte hymlat om. Utan det är tanken att han ska in och vakta målet, helt klart. Sen är det upp till spelaren att förvalta det, men de har stort förtroende för honom, säger Stefan Selakovic.

Guingamp slutade på 16:e plats i Ligue 1 den gångna säsongen.

Publicerad 2016-06-28 kl 08:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons