Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Perfektionisten Bielsas galna sommar - har sett över 1000 timmar Marseillematcher

Foto: AP

Marcelo Bielsa

Marcelo Bielsa lever upp till smeknamnet "El Loco" i sin nya klubb Olympique de Marseille. Han har kollat mer än 1000 timmars fotboll på bara några månader, och allt i klubben ska vara efter Bielsas önskemål. 

Det är Média Foot Marseille som rapporterar att Marcelo Bielsa har tagit ordet "hängiven" till en ny nivå. Förra säsongen spelade Olympique de Marseille 54 matcher, och Bielsa ska ha sett alla matcher 13 gånger vardera, vilket gör att han hamnar på över 1000 timmars bildmaterial. Vid varje tillfälle har han studerat en enskild spelare i startelvan. 

Bielsa har även sagt åt lagets analysansvarige att sätta samman höjdpunkterna från samtliga matcher förra säsongen, inklusive träningsmatcherna, och varenda detalj på träningarna spelas in, även för målvakterna.

Dessutom kollar den nyanställda fystränaren Jan van Winckel oftare på sin dator än på spelarna under träningarna.

Bielsa är en perfektionist. Han har klagat på Stade Vélodromes grässkötare eftersom gräset inte var likadant klippt som gräset på träningsplanen.

Bielsa har även jobbat hårt för att få sina metoder att användas på juniornivå i klubben, och ibland låter han sin assisterande tränare sköta akademiträningarna.

I en intervju med Daily Mirror hyllades Bielsa av Manchester Uniteds nyförvärv Ander Herrera. Herrera, som hade Bielsa som tränare i Athletic, beskrev Bielsa som en fotbollsromantiker som bland annat krävde att laget skulle fortsätta att anfalla trots att de hade en 2-0-ledning mot Manchester United.

- Han har en ofattbar intellektuell kapacitet när det gäller fotboll. Inget lämnas åt slumpen, allt studeras in i minsta detalj.

- Han vet var varje spelare klarar av och inte klarar av. Han ser till att alla är på tårna. Jag har sett honom prata med planskötaren i 45 minuter. Jag är säker att han hade studerat fotbollsplaner innan den konversationen.

De första försäsongsträningarna med Olympique de Marseille har varit starkt influerade av taktik, och då framför allt förflyttningar i defensiva zoner enligt klubbens officiella hemsida. Träningarna kan pågå i flera timmar med långsamt nötande tills allt fungerar, och kompletteras även med längre videogenomgångar.

På nyförvärvsfronten har klubben än så länge tagit in Romain Alessandrini från Rennes och Michy Batshuayi från Standard Liège. Just Batshuayi ska vara en av Bielsas favoritspelare, enligt Média Foot Marseille. Bielsa ska även värva en mittback, en högerback, och en defensiv mittfältare. 

Publicerad 2014-07-08 kl 06:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons