Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Pettersson bänkad i Frankrike: "Man kan inte gnälla och tycka allt är skit"

7v

Isak Pettersson får inte spela matcher i Frankrike.
Målvakten vill stanna i Toulouse och kämpa sig in i elvan.
- Man kan inte gnälla och tycka allt är skit, säger han till Fotbollskanalen. 

Tidigare IFK Norrköping-målvakten Isak Pettersson, 24, anslöt i januari till franska Toulouse. Målvakten var andremålvakt bakom fransmannen Maxime Dupé under våren, men fick göra tre cupmatcher och en ligamatch i den franska andraligan, Ligue 2. 

I höst har det inte blivit någon speltid alls. Pettersson har varit fast på bänken, medan Dupé har fått förtroende mellan lagets stolpar i samtliga matcher i andraligan.  

Pettersson menar att förklaringen är enkel till att han inte fått speltid. 

- Anledningen är väl enkel, att coachen tycker att den andra har varit bättre hittills. Det är han som bestämmer, så det är den enkla anledningen, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Målvakten känner sig samtidigt i bra form och tycker sig flåsa konkurrenten i nacken. 

- Jag tycker att det går bra för mig på träningar och jag känner att jag spelade på en hög nivå i matcherna under försäsongen och i någon träningsmatch nu. Jag känner även att jag har kommit in i allt och den biten, så jag känner att jag är på en hög nivå.

Pettersson är även positiv på träningsplanen och försöker bidra till god stämning. Han är tydlig med att situationen inte kommer bli bättre av att han är negativ. 

- Tränaren bestämmer vem han tycker är bäst just nu. Just nu spelar den andra. Det är bara så det är. Man kan inte gnälla och tycka allt är skit för det. Jag kommer till träningen varje dag, sprider glädje och är mig själv. Jag är inte den som gnäller.  

I somras lämnade förre tränaren Patrice Garande, medan Philippe Montanier kom in som ny huvudtränare i klubben. Pettersson känner att det var en öppen kamp om att bli lagets förstemålvakt inför säsongen, vilket han i slutändan inte blev.

ANNONS

- Jag tyckte att jag presterade på en hög nivå, men coachen tyckte att den andra presterade bättre. Jag kan bara göra mitt bästa på varje träning, varje match och varje tillfälle jag får. Det är det jag gör och det kommer jag att fortsätta med.

Pettersson kom till Frankrike med fyra raka säsonger som förstemålvakt i Halmstads BK och i IFK Norrköping i bagaget. Därmed är det här en lite udda situation för målvakten.

- Det är klart att det är en annorlunda situation för mig. Jag spelade under fyra års tid, så det är en ny situation som jag får handskas med. Det är såklart inte helt enkelt. Jag vill spela och det vill alla fotbollsspelare. Alla tycker att de förtjänar att spela. Så är det.

Han fortsätter:

- Jag tänker samtidigt inte vara den som kommer till omklädningsrummet och drar ner stämningen. Det kommer bara göra mig till en sämre spelare. Jag kommer alltid göra mitt bästa, även om jag just nu inte är helt nöjd med att jag inte får spela. Det kommer samtidigt inte hjälpa mig om jag går runt och gnäller.

ANNONS

Var du inför flytten beredd på att det skulle bli lite tuffare?
- Ja, det var jag nog. Sedan vet man aldrig hur det blir förrän man är här. Det är inte bara att flytta hit och gå in i elvan direkt. Det är sällan det händer. Man ville att det skulle hända, men nu hände inte det. Det är svårt att veta hur saker kommer att bli. Jag har fortfarande en bra känsla och jag tror att det kommer att bli bra, men just nu spelar jag inte och det är bara att kämpa på, säger 24-åringen.

Pettersson har kontrakt med Toulouse till sommaren 2024 och funderar inte på att bli utlånad eller flytta till en annan klubb permanent. Han vill fortsätta kämpa i Frankrike.

- Jag vill fortsätta konkurrera. Jag tror på mig själv och jag vet vad jag kan göra. Det är absolut inte att ge upp att gå på lån, men jag vill ge det här en ärlig chans. Det är en storklubb i Frankrike och jag är fortfarande motiverad till att visa vad jag går för på riktigt.

ANNONS

Vill klubben också att du stannar?
- Ja, de har sagt att de gillar det jag gör och de tycker att jag presterar på en hög nivå.

I dagsläget matchas Pettersson emellanåt med reservlaget och väntar på att få chansen i Ligue 2 den här säsongen. Han kommer att vara redo när chansen ges i A-laget.

- Jag tycker faktiskt att formen känns skitbra. Jag känner mig i bra fysisk form och i bra målvaktsform. Jag känner mig pigg och stark, säger han och fortsätter:

- När chansen väl kommer gäller det att ta den. Man får kanske inte så många chanser, så då gäller det att vara redo och det kommer jag att vara. 

Toulouse stormar samtidigt mot att ta sig upp till Ligue 1. Den franska klubben ramlade ur högstaligan under 2020 och siktar på att studsa upp igen. Elva omgångar in i säsongen toppar Toulouse tabellen med 27 poäng efter sju segrar, tre kryss och en förlust. 

ANNONS

- Det är en skön stämning, men vi jobbar samtidigt stenhårt hela tiden. Även om det har gått bra nu betyder inte det att det kommer gå bra framöver av sig självt. Vi jobbar fortfarande stenhårt, men det är både motiverande och inspirerande.

Publicerad 2021-10-15 kl 10:47
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto