POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Platini om Financial Fair Play: Inga klubbar slängs ut från Europacuperna

Foto: Scanpix.

"Om du väntar dig blod och tårar så kommer du att bli besviken", säger Platini.

I maj ska UEFA presentera eventuella bestraffningar för de 76 klubbar som har granskats för deras problem att klara av Financial Fair Play den här säsongen. PSG är en av de klubbar som ligger i farozonen för en hård bestraffning.

I en intervju med Le Parisien är UEFA:s president Michel Platini säker: inga klubbar kommer att slängas ut från de europeiska cuperna när UEFA går igenom bestraffningarna för Financial Fair Play i maj.

- De första besluten kommer att tillkännages i början av maj, men om du väntar dig blod och tårar så kommer du att bli besviken. Det kommer att finnas hårda straff, men inga uteslutningar från de europeiska cuperna.

I dagsläget håller UEFA och klubbarna på att diskutera fram hur klubbarna ska lösa sina ekonomiska problem. Klubbarna inkluderar dels de som har ekonomiska problem, och även klubbar som PSG, som har satt priset på ett sponsoravtal på en nivå som UEFA anser vara högt över marknadsvärdet, detta för att balansera upp bokföringen.

- Syftet med diskussionerna var att komma överens om en proportionerlig påföljd. Denna fas av förhandlingarna pågår just nu. Om ingen överenskommelse nås kommer handlingarna att lämnas över till en kommitté.

- Låt oss bara säga att den ekonomiska modellen för PSG är unik och atypisk. Kontraktet med QTA (sponsoravtalet som ger PSG 1,8 miljarder kronor per år) är innovativt, det är det minsta vi kan säga. Men är det giltigt? Är avtalssumman korrekt? Detta är frågor som experter måste avgöra.

- Jag pratade med Nasser Al-Khelaifi och Jean-Claude Blanc (klubbpresident respektive VD för PSG) och de är inte i andan att leka med reglerna. De valt helt enkelt valt en väg för att finansiera sina investeringar och uppnå balans, men följer de reglerna för Financial Fair Play? Jag inte inte säker... Inte alls säker.

Även om det inte kommer att bli uteslutningar från de europeiska cuperna, något som tidigare har drabbat bland annat Málaga, så räknar Platini ändå med att det kommer att bli hårda bestraffningar. Ett möjligt scenario som har diskuterats är att klubbarna ska komma överens med UEFA om budgetbesparingar, och därmed signera ett avtal som binder dem till att göra det. Även värvningsförbud, böter, och tillsägelser är möjliga straff.

Platini valde också att lyfta fram den positiva förändringen som Financial Fair Play har inneburit. Klubbarnas förluster minskade från 15,5 miljarder kronor till 9,1 miljarder kronor under den gångna säsongen.

Publicerad 2014-04-24 kl 11:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå