Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Priset för att ta sig tillbaka till toppen: En halv miljard

Foto: AP

Montpellier vill tillbaka till toppen

Det tog bara en och en halv säsong innan Montpellier gick från ligatitel till att vara en poäng ifrån nedflyttning. Nu har klubben tjatat sig till en renovering av arenan för att öka sina intäkter.

När Montpellier HSC vann sitt ligaguld 2012 hade de ett utmärkt läge att öka sin klubbstorlek, men 18 svåra månader senare är klubben tillbaka på samma nivå som man var innan: ett potentiellt jojolag mellan första- och andradivisionen.

Montpellier får ses som den franska fotbollshistoriens mest oväntad ligavinnare, men klubben vill nu tillbaka till toppen, trots att man för stunden bara ligger en poäng ifrån nedflyttning.

Under de senaste sjutton åren har staden lagt ner nära €30 miljoner i renoveringskostnader på sin arena Stade de la Mosson, men nu har klubben lyckas övertala dem att spendera ytterligare €50 miljoner, det vill säga 440 miljoner SEK.

Motiveringen är att alla andra franska klubbar har fått ökad arenastandard tack vare alla nybyggen inför EM 2016, som spelas i Frankrike. Montpellier hyr arenan av staden och slipper därmed en stor del av renoveringskostnaderna.

Montpellier behövde en bättre arena för att öka intäkterna och på sikt ta sig uppåt i tabellen. Hela arenan ska göras om, men det lär inte bli någon större skillnad på arenakapaciteten som redan nu är uppe i 32 900 åskådare, utan det viktigaste är att fräscha till hela bygget. Det största projektet bli att sätta upp ett tak på den ena stora långsidan, men det första man ska man fixa är inredningen.

Renoveringen kommer att inte att påverka något runt matcherna, utan man tar allting i ett långsamt tempo så att fotbollen inte tar någon skada. Det första arbetet inleds om ett par veckor, men det kommer att ta minst tre år att slutföra projektet.

Under de senaste åren har den franska arenastandarden fått en stor och nödvändig höjning. Förutom Montpellier har även bland annat PSG, Lille, Saint-Étienne, Marseille, Bordeaux, Lyon, Nice, Lorient, Valenciennes, och Toulouse antingen fått nya arenor eller renoverat sina gamla.

Publicerad 2014-01-17 kl 06:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons