POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE
14v

PSG bekräftar att etniciteter antecknats i scoutrapporter: "Sviker klubbens värderingar"

Foto: Bildbyrån

Enligt Mediapart har PSG valt bort ungdomsspelare enbart på grund av etnicitet.
Nu bekräftar klubben att formulären där spelares etnicitet skulle fyllas i existerade, men menar samtidigt att klubben var ovetande om att det skedde.

Under torsdagen rapporterade Mediapart om att PSG har valt bort ungdomsspelare enbart på grund av deras etnicitet. Senare på torsdagen kommenterade Parisklubben rapporten med ett långt uttalande på sin hemsida, där de skriver att klubben ”fördömer alla former av diskriminering, rasism och etnisk registrering”.

Samtidigt bekräftar de att scoutrapporterna, där scouter skulle fylla i en av fyra etniciteterna "fransk, västindisk, svart afrikan eller nordafrikan", har använts av anställd personal i klubben. Klubben menar att de formulären enbart var på initiativ av enskilda anställda och att klubben aldrig valt bort spelare på grund av etnicitet.

”Klubbens ledning har aldrig varit medveten om etnisk registrering inom rekryteringsverksamheten och har inte haft det i sin ägo. Med tanke på uppgifterna som finns i formulären, sviker de värderingarna som finns i Paris Saint-Germain” skriver klubben i uttalandet.

PSG meddelade också att de vidtagen en rad åtgärder, där de bland annat infört en uppförandekod som alla klubbens medarbetare ska följa. De ska även införa en ny procedur för scoutingverksamheten som kommer övervakas så att den följs i framtiden.

Publicerad 2018-11-08 kl 18:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå