PSG föll mot "favoritmotståndet" - för första gången någonsin

Ligue 1

PSG hade åtta ligasegrar, av åtta möjliga, mot Dijon. Och i de tre senaste ligamötena förkrossande 16-0 i målskillnad.
Men under fredagskvällen stod Dijon för en riktig skräll och vände underläge till seger.

PSG var stora favoriter inför fredagskvällens bortamöte med Dijon i Ligue 1. Lagen hade mötts åtta gånger i ligaspel och giganten från Paris hade vunnit samtliga. Till fredagens möte kom PSG med 16-0 i målskillnad från de tre senaste mötena med Dijon i ligaspelet. Men kvällens möte mellan serieledaren och jumbon skulle bjuda på en annan historia.

Dijon öppnade matchen starkt och hotade PSG. Men det var ändå gästerna som skulle ta ledningen i den 19:e minuten när Angel Di Maria hittade fram med en fin passning till Kylian Mbappé som iskallt lyfte bollen över målvakten fram till 1-0.

Dijon fortsatte dock att hota framåt och till slut, i den sjätte tilläggsminuten av första halvlek, skulle det ge utdelning när 20-årige Mounir Chouiar tryckte in en retur fram till 1-1.

Bara dryga minuten in i den andra halvleken skulle hemmalaget också ta en överraskande ledning. Jhonder Cadiz, som gjorde sin första start i ligan för säsongen, dribblade sig fram genom PSG-försvaret och sköt 2-1 mellan benen på Keylor Navas i målet.

Gästerna radade sedan upp chanser för en kvittering. Bland annat hade Mauro Icardi en boll i ribban efter en timmes spel.

PSG jagade och jagade, men lyckades inte få in en kvittering. Därmed var Dijons första seger, och poäng, någonsin mot giganten i ligaspelet ett faktum.

Trots förlusten toppar PSG Ligue 1 stort.