Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

PSG fortsätter stänga av egna supportrar – 15 stycken missar Champions League-kvartsfinalen

Foto: Scanpix

PSG går emot lagstiftningen när de har en lista över supportrar som kan tänkas orsaka problem. Det anser CNIL, men PSG har enligt L'Équipe annullerat 15 supportrars biljetter till dagens match mot Rangers, då supportrarna fanns med på listan.

PSG har de senaste åren fått skarp kritik för hanteringen av deras egna supportrar. För ett år sedan kom CNIL, Frankrikes motsvarighet till Datainspektionen, fram till att PSG:s "svarta lista" var förbjuden och varken skulle få finnas till eller använda.

På listan har PSG skrivit ned supportrar som kan tänkas ge problem i framtiden, men ibland är det så vagt att supportrar hamna på listan på grund av att de är med i en supportergruppering. Bedömningen anses vara för godtycklig, och listan innehåller personer som varken har fått varningar eller finns i brottsregistret.

CNIL håller på med en ny undersökning kring "svarta listan"; men PSG fortsätter ändå att stänga av sina egna supportrar. Nyligen blev PSG hårt kritiserade när de gav en tre år lång avstängning till en supporter som sjöng "biljetterna är för dyra, supportrarna är arga".

Idag spelar damlaget, med Kosovare Asllani och Caroline Seger, i Champions Leagues kvartsfinal mot Rangers. Matchen ska spelas på Parc de Princes i hopp om att locka mer publik. PSG har dock annullerat 15 hemmasupportrars biljetter. Enligt L'Équipe är supportrarna inte avstängda från arenan, men står med på "svarta listan".

Under bortamatchen i Glasgow fanns 80-100 PSG-avstängda supportrar på plats, vilket PSG varnade för, men enligt The National så sköttes situationen "mycket bra" inne på arenan.

Publicerad 2015-03-28 kl 10:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons