Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

PSG går bättre än de själva räknat med

Foto: Scanpix

Igår presenterade Paris SG en del siffror för den här säsongen, och siffrorna var högre än vad de själva hade räknat med i sin budget.

Igår samlades PSG på HEC Paris, en av Europas mest kända affärsskolor, på ett seminarium för att gå igenom dåtid, nutid, och framtid. Runt 300 PSG-anställda, inklusive herr- och damtruppen, var på plats för att lyssna på helhetssiffrorna och framtidsplanerna.

Enligt Le Parisien hade PSG räknat med en omsättning på 3,8 miljarder kronor för den här säsongen, men siffran ser snarare ut att hamna på 4,25 miljarder. Dessutom har klubben ökat sin souvenirförsäljning från 0,3 miljoner produkter till 1 miljon på tre års tid. Klubbpresidenten Al-Khelaïfi sa att det viktigaste nu var att sponsorintäkterna måste fortsätta att öka, förmodligen för att få Financial Fair Play-räkningen att gå ihop.

Däremot är det fortfarande mycket arbete kvar med de egna faciliteterna. Parc de Princes ska renoveras till en kostnad på 660 miljoner. Det blir inga större kapacitetsförändringar, även om gräset ska sänkas vilket gör att det går att ta in ett par tusen extra årskådare, utan det viktigaste blir att fixa till VIP-rummen. Åskådarkapaciteten kommer heller inte att behöva sänkas under renoveringstiden.

Fler problem är det istället med den nya tilltänkta träningsanläggningen. Det har strulat i förhandlingarna, och staden Paris vill helst inte ge upp de 60 hektar som PSG vill ha för att bygga sin träningsanläggning på. Kostnaden för den nya träningsanläggningen ska ligga på runt 440 miljoner.

Publicerad 2014-03-21 kl 13:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons