POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

PSG kan enkelt sparka Blanc – har ännu inte bestämt sig om kontraktsförlängning

Det kommer varje dag nya rapporter om vad som pågår i PSG. Samtidigt som Thiago Silva skyddade tränaren Blanc i en intervju efter förlusten mot Lyon (0-1), så skriver nu Le Parisien om att PSG kan byta tränare efter säsongen.

I går rapporterades det att den kommande helgens ligacupfinal mot Lyon inte skulle vara en avgörande faktor för Laurent Blancs framtid som PSG-tränare. I dag skriver dock Le Parisien om att klubbens president Nasser Al-Khelaïfi ska ha blivit så arg efter ligaförlusten mot Lyon i söndags, att han vägrade ta den sedvanliga turen i omklädningsrummet efter matchen.

Mycket har hänt under den senaste veckan. Laurent Blanc fick ett kontraktsförlängningsförslag redan innan matchen mot Chelsea, men om det blir förlust i cupfinalen så betyder det en utslagning ur Champions League och en förlorad cuptitel med knappt två veckors mellanrum, något som skulle innebära att klubbledningen tappar förtroendet rejält för Blanc.

Exakt vad som sker bakom kulisserna har inte kommit fram, men L'Équipe rapporterar att Blanc inte ens hade makten till att anställa Fabien Barthez som målvaktstränare för klubben i vintras. Blanc ska tidigare ha sett ut att få mer makt i PSG, men situationen med Barthez och den senaste veckans agerande från klubbledningen tyder på att Blanc fortsätter att ha en låg maktnivå, och därmed kan han heller inte forma laget på det sättet han skulle vilja.

Blanc har själv sagt att han ska ta beslutet efter ligacupfinalen, men ytterligare en faktor att väga in är att han kan bli enkel att sparka, enligt Metronews. De menar att Blancs lön nästan uteslutande består av bonusar, och att den fasta lönen kan vara så låg som 3,8 miljoner per år. Det ska därmed inte kosta PSG särskilt mycket pengar att sparka Blanc, vars nuvarande kontrakt går ut nästa sommar. 

Under karriären har Blanc haft två olika tränarsituationer. När han var i Bordeaux så var det, enligt klubbens president Triaud, inga som helst problem att skriva på ett nytt avtal. Under sin tid som förbundskapten för Frankrike var det en liknande situation som i PSG: förbundet ville inte ge Blanc mer makt och Blanc förlorade sedan en viktig match, kvartsfinalen i EM mot Spanien, med en svag och apatisk taktik.

Källor: Le Parisien, L'Èquipe, Metronews

Publicerad 2014-04-15 kl 11:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå