Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

PSG kan missa Mourinho och Wenger - satsar på fransk United-back

Foto: Scanpix

PSG försöker övertyga Carlo Ancelotti om att stanna.

Men klubben har en reservplan: Förre storbacken och förbundskaptenen Laurent Blanc.

Tidningen Le Parisien skriver på fredagsmorgonen att Carlo Ancelottis framtid i Parisklubben fortfarande är oviss. Managern själv har indikerat att han vill flytta, men klubbledningen uppges kontinuerligt försöka få honom att tänka om och istället tacka ja till minst en ny säsong med den förmodat blivande Ligue 1-mästaren.

Ett av skälen uppges vara att PSG:s önskeersättare, Arsene Wenger, har kontrakt med Arsenal fram till 2014 och kan bli svår att lösa innan det avtalet löper ut. Samtidigt verkar José Mourinho ha bestämt sig för Chelsea medan Rafa Benitez kopplas samman med tyska Schalke 04.

Då uppger Le Parisien att PSG har en plan B. Om Ancelotti flyttar redan nu vill man istället värva Laurent Blanc, den gamle Manchester United-försvararen och franske landslagstränaren. Informella kontakter ska redan ha upprättats, där PSG uttryckt en försiktig första önskan om ett samarbete.

Le Parisien skriver att PSG gärna vill skapa en riktig fransk prägel, och där ses Blanc som en viktig pusselbit. Trots att fansen tycker mycket om stjärnor som Thiago Silva, David Beckham och Zlatan Ibrahimovic är vissa skeptiska mot internationaliseringen av laget, och med hjälp av en fransk ledare hoppas man nå ut mer till supportrar över hela landet.

Publicerad 2013-05-10 kl 08:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons