Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

PSG-målvakten i toppform – kan ändå lämna

Foto: AP

Salvatore Sirigu

På kort tid har PSG förlängt kontrakten med fem spelare, men nästa sommar går kontraktet med förstamålvakten Salvatore Sirigu ut, och för stunden ser det inte ut som att en förlängning är nära.

Det pågår en kontraktförnyelsesbonanza i PSG, men trots de nya kontrakten med Matuidi, Maxwell, Motta, Ongenda, och Douchez så är det en viktig spelare som ännu inte har stakat ut sin framtid: målvakten Salvatore Sirigu.

Sirigu har en het form just nu och är även aktuell att ta över efter Buffon i det italienska landslaget, men trots att kontraktsdiskussionerna har pågått i över ett halvårs tid så har ingenting hänt. I september, oktober, och januari skrev franska medier om att ett avtal var på väg att skrivas under, men i december menade L'Équipe att Sirigu inte alls var nöjd med förslaget utan ville ha en högre lön.

Kontraktet går nämligen ut om drygt ett år, sommaren 2015, vilket gör det viktigt för PSG att lösa situationen så fort som möjligt. Le Parisien rapporterade i februari att Sirigu kan säljas och att klubben istället vill ha en fransman i målet: Hugo Lloris. Efter att sportchefen Leonardo lämnade i somras så har Laurent Blanc fått ett större inflytande, och han har velat byta transferfilosofi från Serie A-fokuset till fransmän. 

Sirigu kom till klubben sommaren 2011 från Palermo, och i helgen gjorde han sin 100:e Ligue 1-match, och på de 100 matcherna har han släppt in 75 mål. Tillsammans med Lilles Vincent Enyeama har han varit Ligue 1:s bästa målvakt den här säsongen.

Publicerad 2014-03-19 kl 15:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons