Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

PSG-presidenten: "Vi respekterar alla regler"

Foto: Bildbyrån.

Uefa utreder om PSG kan ha brutit mot Financial Fair Play.
Presidenten Nasser Al-Khelaifi sitter lugnt i båten.
- Vi respekterar alla regler, säger ägaren i en intervju med brittiska Daily Telegraph.

PSG:s värvningar av Neymar och Kylian Mbappé har skakat om transfermarknaden kring den europeiska toppfotbollen. Kritikerna har menat att den Qatar-finansierade klubben kringgår reglementet Financial Fair Play – och för en tid sedan bekräftade Uefa att man nu tänker utreda om så är fallet.

I en intervju med brittiska Daily Telegraph säger dock klubbens president Nasser Al-Khelaifi att han känner sig övertygad om att man spelat enligt regelboken. Neymar kostade PSG 2,2 miljarder kronor – och köpet av Mbappé (som initialt är ett lån) rapporteras kosta klubben över 1,5 miljarder.

- Det finns press från andra klubbar (att utreda) men jag tror inte att Uefa kommer låta sig påverkas av pressen eftersom de är väldigt professionella och seriösa. För tusende gången: jag är väldigt självsäker. Vi respekterar alla klubbarna och förväntar oss samma sak tillbaka. Vi har investerat i den franska ligan för att vara konkurrenskraftiga i Champions League. Vi respekterar alla regler, säger han till tidningen.

Al-Khealifi är också övertygad om att köpen kommer att vara bra affärer.

- Investeringarna vi gjorde var på lång sikt och jag är säker på att om två, max tre år, så kommer alla säga: ”Titta på Paris Saint-Germain, de gjorde ett fantastiskt jobb”.

Han exemplifierar med antalet tittare som såg den officiella presentationen av Neymar.

- Jag pratade med ägaren till Globo TV i Brasilien och han sa till mig: ”Gissa hur många människor som såg presentationen av Neymar, bara presentationen, inte den första matchen.” Jag sa: ”Fem miljoner?” Han sa: ”Nej”. ”Tio miljoner?” Han sa: 85 miljoner, det är otroligt”.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-11 kl 20:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons