Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FRANKRIKE

PSG-presidentens rådgivare: "Viktigare än Ibrahimovic"

Foto: Scanpix

Det är Nasser Al-Khelaïfi som TV-kamerorna zoomar in på under matcherna, men bakom kulisserna gör Sophie Jordan ett lika viktigt jobb i sin roll som rådgivare. Le Parisien lyckades få fram lite information om den diskreta och lojala advokaten.

Le Parisien uppmärksammar idag Sophie Jordan, en advokat som gjorde sig ett namn under åren hos Canal+. Idag jobbar den 48-åriga franskkanadensaren för Qatar Sports Investments, och hennes arbetsuppgifter kretsar kring PSG och beIN Sports.

Jordan är en så pass diskret person att det i en intervju i l'Opinion är en källa som inte ens vill berätta sitt namn när hen kallar hennes för QSI:s "skyddsängel". Hon har jobbat med PSG:s klubbpresident Nasser Al-Khelaïfi sedan 2004, och föredrar att visa lojalitet med ett fåtal klienter snarare än att sprida ut sig.

Michel Denisot, som jobbade med Jordan under tiden på Canal+, höjer upp hennes status i det nuvarande Qatarprojektet.

- Hon är viktigare än Ibrahimovic för Qatarprojektet, eftersom hon är unikt förvärvad för ett projekt som kombinerar sport och TV.

Jordan var katalysatorn till att lyfta in beIN Sports i det franska medielandskapet 2012, efter att Canal+ dominerat i landet under många år. Det innebar inte bara att Qatarprojektet fick starkare rötter i Frankrike, utan det trissade även upp TV-rättighetspriserna. Det skrivs också i Sports Business 360 att Al-Khelaïfi inte tar ett enda stort beslut utan att rådfråga Jordan, som numera sitter i styrelsen hos både PSG och Qatar Sports Investments.

Publicerad 2015-02-16 kl 22:36

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER