Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

PSG-stjärnan vägrade lämna planen

Nästa

Avbryt
Försök igen

Laurent Blanc var i går kväll irriterad över frågor kring David Luiz. Det kan tyckas förståeligt. Brasilianaren struntade enligt uppgift i PSG-tränares order om byte.  

RMC Sport uppger nu också att fler detaljer kring den märkliga situationen kommit fram.

Det var i den 75:e minuten, några minuter efter PSG:s 2-1-mål, som David Luiz satte sig i gräset med känning i baksidan av låret. Domaren stoppade spelet. Läkare kom in på planen och David Luiz berättade att ”Det smällde till”. Han fick sätta sig vid sidan av planen och läkarteamet signalerade byte. Med David Luiz nyligen tillbaka från skada och bara tio dagar kvar till viktiga Champions League-mötet med Chelsea ville man inte ta några risker.

Marquinhos gjorde sig i ordning för inhopp, men då sa David Luiz till Thiago Silva att han inte tänkte byta, vilket irriterade lagkaptenen och gjorde Blanc rasande, skriver RMC Sport. Marquinhos fick efter en stunds tvekan sätta sig igen.

Även Thiago Motta försökte vid en hörna strax därefter tala David Luiz tillrätta, men mittbacken var helt inställd på att spela klart och vägrade lyssna.

Enligt RMC Sport var många på PSG-bänken förvånade över uppträdandet, liksom klubbpresidenten Nasser Al-Khelaïfi som iakttog förloppet från läktaren.

 – Inte ens vi på planen förstod. Det var lite pinsamt. Jag förstår att David ville spela klart matchen, men han borde lyssnat på tränaren. Det är klart att en sådan händelse kan påverka relationen mellan Laurent Blanc och en del, säger en spelare som vill vara anonym till RMC Sport.

Händelsen kastar också en skugga över Blancs auktoritet, vilket är en förklaring till hans uppträdande på presskonferensen. ”Bytet blev upphävt. Det var roande”, sa Blanc, utan att verka se något som helst roligt i det hela, enligt reportrar på plats. Två gånger undvek han sedan ytterligare frågor i ämnet, innan han enligt RMC Sport ironiskt svarade ”Han (David Luiz) stannade på planen. Fint gjort, för han var mycket bra de sista tio minuterna”. David Luiz uppträdande väntas resultera i en tillrättavisning från klubbledningen.

Se Zlatans mål och assist i höjdpunktspaktetet ovan.

Publicerad 2016-02-08 kl 19:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons