PSG tågar mot ligatiteln - slog Montpellier efter två utvisningar

Ligue 1

PSG fortsätter vinna i Ligue 1.
På lördagen slogs ett Montpellier, som fick två utvisningar, med hela 5-0.

Paris Saint-Germain har större delen av säsongen sett ut att vara på väg mot sin tredje raka och sjunde av de senaste åtta ligatitlarna i franska ligan och lördagen var inget undantag. Hemma mot Montpellier satte PSG fart direkt och efter Pablo Sarabias mål efter åtta minuter fortsatte laget ösa in mål.

Montpellier fick dessutom målvakten Dimitry Bertaud utvisad efter 17 minuter när han tog med handen utanför straffområdet. Innan halvleken var över hade Angel Di Maria läcker lobbat in 2-0 och Daniel Congré hade olyckligt fått en rensning rakt i huvudet, vilket riktade in bollen i det egna målet för 3-0 till PSG.

I den andra halvleken tog sig även Kylian Mbappe, som kyligt fintade ner målvakten i friläge, och Layvin Kurzawa, som tryckte in en retur, in i målprotokollet. PSG gjorde inte något ytterligare mål, trots att inhopparen Joris Chotard blev utvisad efter två gula kort.

Matchen slutade 5-0 till PSG, vilket utökar serieledningen i Ligue 1 till 13 poäng mer än Marseille, som dock har en match mindre spelad.

Publicerad 2020-02-01 kl 19:48