PSG vände 0-3 till 4-3 - men tappade segern på stopptid

Ligue 1

Amiens hade 3-0 mot Paris Saint-Germain efter 40 minuter.
Då stod PSG för en mäktig vändning till 4-3 – innan hemmalaget kvitterade på stopptid.

Nästjumbon tog under lördagen emot serieledaren Paris Saint-Germain i Ligue 1. Botten mot toppen med andra ord – och de flesta trodde nog på förhand att PSG skulle ta en enkel seger.

Så blev det inte.

Amiens gjorde 1-0 redan efter fem minuter, 2-0 efter halvtimmens spel och 3-0 med fem minuter kvar till pausvilan. Gästerna reducerade till 3-1 på stopptid genom Ander Herrera och svarade därefter för en mäktig vändning i den andra halvleken.

Nianzou Kouassi satte 3-2 kvarten in på den andra halvleken – och blott fem minuter därpå kvitterade Kouassi till 3-3. När klockan visade 74 minuter var vändningen ett faktum då Mauro Icardi skickade in 4-3 till PSG.

Från 0-3 till 4-3 mot nästjumbon och tre nya poäng? Inte då.

Amiens reste sig och kvitterade på stopptid genom Sehro Guirassy och en galen tillställning slutade således 4-4.

PSG toppar tabellen, 13 poäng före andraplacerade Marseille som dock har en match mindre spelad. För Amiens är det lite kämpigare, nästjumbon har sju poäng upp till Saint Etienne som placerar sig ovanför nedflyttningsstrecket.