Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

PSG:s plan: värva sportchefen från konkurrent

Foto: Scanpix

PSG har haft svårt att ha en väl genomförd transferstrategi under de senaste 18 månaderna. Dåligt planerande och många som vill bestämma har gjort att klubben letar efter en sportchef, och huvudnamnet finns hos gårdagens motståndare AS Monaco.

PSG:s jakt på en ny sportchef har pågått i 18 månader utan att någon kandidat har varit nära att anställas, då Paolo Maldini tackade nej. Sedan Leonardo fick gå har samtliga transfers istället skötts av av ett par andra personer i ledningen, dessutom med ännu mer inflytande från Laurent Blanc, men till sommaren verkar situationen förändras.

Sedan tidigare har Luis Campos, sportchef för AS Monaco sedan i somras, var det mest omskrivna namnet, och Journal du Dimanche skriver nu att något är på väg att hända. Campos har ett långtidsarbete på gång i AS Monaco, som innebär ett gigantiskt scoutingnätverk som sträcker sig över varje världsdel, men kanske kan övertalas till en flytt.

Journal du Dimanche menar att PSG kontaktade Campos redan förra våren, och att kontakterna återigen är tagna. Den stora vinningen med portugisen Campos, förutom att han har ett stort nätverk, är att han har en tajt relation med både agenten Jorge Mendes och PSG:s framtida drömtränare José Mourinho. En av Mendes' klienter är Cristiano Ronaldo, som är drömmen för PSG den dagen Zlatan Ibrahimovic lämnar. 

Det finns en sak som försvårar: det är många klubbar som vill ha Campos. Sport skrev i januari att Barcelona vill anställa honom eftersom han var en av de bäst ansedda på transfermarknaden, även om det var ett problem att han saknar ”Barcelona-DNA”.

Publicerad 2015-03-03 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons