PSG:s seger räckte inte - Lille ligamästare

Ligue 1

Lille gjorde jobbet och vann mot Angers.
Därmed blev PSG:s seger förgäves - Lille tog sin första ligatitel sedan 2011.

Lille hade chansen att ta hem sin första ligatitel på tio år under söndagskvällen. Allt som behövdes var en seger borta mot Angers i sista omgången, då förhandsfavoriten PSG skuggade en poäng bakom inför avgörandet. Ett PSG som hade vunnit Ligue 1 de tre senaste säsongerna.

Jonathan David gav Lille en drömstart när han blev frispelad och kunde rulla in 1-0 redan efter tio minuters spel. Burak Yilmaz ökade på till 2-0 från straffpunkten på stopptid i första halvlek när Lille kopplade ett järngrepp om titeln.

PSG ställdes samtidigt mot Brest på bortaplan, där Neymar kostade på sig att missa en straff efter att ha missat målet helt och hållet. Angel Di Maria skickade sedan en hörna i mål via ryggen på en Brest-försvarare för att ge PSG ledningen.

Kylian Mbappé utökade till 2-0 för PSG med tjugo minuter kvar, men det var förgäves. Lille höll nämligen undan och vann sin match med 2-1 (Angers reducerade på stopptid) för att säkra klubbens fjärde ligatitel i historien och den första sedan 2011.

Bakom toppduon säkrade Monaco den sista Champions League-platsen när de blev trea framför Lyon, vilka föll hemma mot Nice i sista omgången.