Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

PSG:s sponsoravtal underkänns - kan straffas hårt av UEFA

Foto: AP

PSG-presidenten, Nasser al-Khelaifi

PSG:s sponsoravtal med ett turismföretag i Qatar har skapat frågetecken hos UEFA, som anser att summan som betalas årligen är alldeles för stor. Det kan leda till att UEFA bestraffar PSG.

Nyligen fick PSG veta att de var världens femte största klubb med 3,5 miljarder i omsättning. Däremot kommer 1,8 miljarder av intäkterna från ett sponsoravtal med QTA, Qatar Tourism Authority, och UEFA har rätten att räkna om en klubbs budget och sänka sponsoravtalen till ett lämpligt marknadspris.

Enligt L'Équipe så har klubben träffat representanter från UEFA vid tre tillfällen. PSG:s ledare ska ha betett sig arrogant enligt källor inne i UEFA, och de ska ha gjort ett sämre intryck vid sin presentation än vad Manchester City gjorde, en klubb som har samma ekonomiska problematik.

PSG riskerar därför bestraffning om ungefär en månads tid, men straffskalan är bred och det är omöjligt att säga var PSG kommer att hamna om de blir bestraffade. Det finns nio olika steg där det mildaste är en varning, och de hårdaste stegen inkluderar att titlar blir borttagna, köpförbud, poängreduktion, och uteslutning från UEFA:s turneringar, och sedan finns det nyanser i mellanstegen.

Räkna åtminstone med en omräkning av sponsoravtalet med QTA. Det återstår sedan att se om UEFA väljer att bestraffa PSG, och hur hårt de i så fall väljer att göra det.

Publicerad 2014-03-26 kl 11:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons