Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

PSG:s stora utrensning i sommar – fler än tio spelare kan lämna

Foto: Scanpix

Zlatan kan bli några vänner fattigare.

Trots att PSG är mitt uppe i säsongens viktigaste matchperiod så jobbar de ändå hårt med hur truppens utformning ska vara nästa säsong.

Fler än tio spelare har en osäker framtid och kan få besked om att de inte önskas till nästa säsong.

PSG skrev nyligen nya avtal med Maxwell, Thiago Motta, och Blaise Matuidi. Nu ska det inte bestämmas vilka spelare som ska stanna, utan snarare vilka spelare som inte får vara kvar i PSG nästa säsong.

Den gamla brassemittbacken Alex, sitter på den bästa passningsprocenten bland alla spelare i Europas fem största ligor, har länge varit aktuell för en kontraktsförlängning, och han har själv sagt att han vill stanna kvar. Engelska Talksport säger dock att Alex har förkastat ett nytt kontrakt, och att AC Milan står redo att ta emot honom och erbjuda ett tvåårskontrakt.

Även Jérémy Ménez, vars kontrakt går ut i sommar, säger i en intervju med France Bleu att han inte ser ut att stanna. En återkomst till Serie A verkar mest troligt, efter att ha spelat tre års i sin favoritklubb PSG.

Javier Pastore, som i början av kalenderåret fick en sträcka med startmatcher men sedan återigen har hamnat i perifirin, är den tredje högavlönade spelaren som kan flytta på sig, och även där är Serie A ett möjligt alternativ. Det som försvårar en flytt är att PSG vill ha tillbaka så mycket som möjligt av de 350 miljonerna som de köpte honom för från Palermo år 2011. 

Även framtiden för spelare som Adrien Rabiot, Christophe Jallet, Hervin Ongenda, och Zoumana Camara är tveksam. Rabiot och Ongenda kräver speltid för att deras utveckling inte ska stagnera, och med tanke på att Rabiots kontrakt går ut 2015 så är en försäljning troligast.

I sommar återvänder dessutom Alphonse Aréola (Lens), Antointe Conte (Reims), Clément Chantôme (Toulouse), Youssouf Sabaly (Thonon Gaillard), och Jean-Christophe Bahebeck (Valenciennes) efter at ha varit utlånade. Samtliga förutom den sistnämnda har varit framgångsrika i sina temporära klubbar, men det är ändå osannolikt att någon av dem får en plats i PSG:s trupp nästa säsong.

En viktig anledning till att de här spelarna är i fara är att PSG måste vara ännu mer noggrann med vilka spelare som sitter på höga löner, eftersom Financial Fair Play-systemet har satts igång. Sammanlagt plockar de ovan nämnda spelarna ut över 150 miljoner per år i lön.

Publicerad 2014-03-07 kl 11:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons