Ronaldos succédebut - slog till med dubbla mål mot PSG

Cristiano Ronaldo kan än.
I sin första match för Al-Nassr slog han till med dubbla mål mot PSG.
Men det var PSG som vann matchen med 5-4.

På torsdagen ställdes PSG och Al-Nassr (som var någon form av hopkokt stjärngäng med spelare från andra klubbar) i en träningsmatch i Riyadh, Saudiarabien, och Cristiano Ronaldo gjorde sin första match för sitt nya, saudiska lag.

Men det var en annan storstjärn som hamnade i rampljuset direkt. Efter tre minuter slog Neymar en djupledsboll till Lionel Messi, som enkelt satte dit 1-0.

Men även Cristiano Ronaldo, som startade matchen, blev målskytt i sin debutmatch. Efter en halvtimme var PSG-målvakten Keylor Navas helt snett ute på en inläggsfrispark och han kolliderade med Ronaldo. Från elva meter var Al-Nassrs nye stjärna, som tog sig för huvudet/ansiktet efter smällen, iskall och skickade in 1-1.  Ronaldo firade med stort jubel och sitt vanliga "siuuu".

PSG drabbades av ett manfall fem minuter före paus. Juan Bernat satte in en hockeytackling på en Al-Nassr-spelare som var på väg att bli fri och vänsterbacken fick rött kort för förseelsen.

Några minuter paus återtog PSG ledningen i Riyadh. Mittbacken Marquinhos stötte in ett inlägg från nära håll och därefter brände Neymar en straffspark.

Men Al-Nassr gjorde 2-2 precis före halvtidsvisslan. Cristiano Ronaldo, som var blåslagen vid ena kindbenet efter smällen vid inläggsfrisparken, nickade ett inlägg i  stolpen och dundrade sedan in returen.

Efter paus gjorde Sergio Ramos 3-2  efter ett fint förarbete från Kylian Mbappé.

Al-Nassr kom tillbaka ännu en gång och Jang Hyun-soo nickade in en hörna i den 56:e minuten.

Bara någon minut senare fixade Lionel Messi en till straff för PSG. Neymar fick nobben som straffskytt den gången och istället skickade Kylian Mbappé in 4-3 från elva meter.

Med ungefär en halvtimme kvar av ordinarie tid blev spelare som Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar och Kylian Mbappé utbytta.

Matchen slutade 5-4 efter att PSG:s Hugo Ekitike nätat med lite mindre än kvarten kvar av ordinare tid samt att Al-Nassrs Talisca tryckt in det sista målet i den tredje tilläggsminuten av andra halvlek.

Publicerad 2023-01-19 kl 20:09