POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Sagans trista slut: Småortsklubben tvingas tacka nej till uppflyttning

650 invånare i orten och uppflyttning till den franska andradivisionen inför nästa säsong. Sagan var för bra för att vara sann, för Luzenac AP ser ut att få tacka nej till uppflyttningen.

Förra månaden blev det stora sagorubriker när Luzenac AP blev uppflyttade till Ligue 2. Klubben kommer från en ort med 650 invånare och hela lagets sköts om av VM- och EM-hjälten Fabien Barthez, som är klubbens president-allt-i-allo.

Dessvärre har klubben haft flera stora problem inför uppflyttningen. De presenterade en tillfällig arena i Toulouse i allra sista stund, eftersom deras permanenta tillhåll höll alldeles för låg kvalitet, och dessutom var budgeten tveksamt skriven. Det har fått ligaförbundets ekonomiorgan att sätta sig emot uppflyttningen, enligt La Dépêche du Midi.

Det betyder att Luzenac AP stannar kvar i tredjedivisionen Championnat National och förlorar uppflyttningen till Ligue 2. Klubben har dock femton dagar på sig att överklaga beslutet, vilket de planerar att göra. Då krävs det att de fixar iordning budgeten och löser arenaplanerna till 100 procent, så än är inte drömmarna borta.

De alternativen som finns istället för flytta upp Luzenac AP är att Châteauroux får stanna kvar i Ligue 2, eller att SR Colmar flyttas upp.

Publicerad 2014-06-06 kl 13:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå