POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Saudiarabiska uppgifter: Bielsa klar som ny förbundskapten

Foto: Scanpix

Marcelo Bielsa kämpar just nu för att åtminstone ta in Olympique de Marseille i Champions League, men turen i Frankrike har länge sett ut att bli ettårig. Nu sägs han ha accepterat ett jobb som förbundskapten för Saudiarabien.

Marcelo Bielsas kontrakt löper ut med Olympique de Marseille efter säsongens slut, och det finns inga tecken på att han kommer att förlänga det. Det har ryktats om West Ham, men de främsta ryktena har ändå handlat om Japans landslag, som det inte blev, och arbeten i Arabländerna.

Nu skriver AS, som vidarebefodrar uppgifter från Al Madina, att Bielsa har blivit erbjuden jobbet som Saudiarabiens förbundskapten. Avtalet ska vara värt 93 miljoner kronor per år. Personen bakom kontakten med Bielsa är Al-Waleed bin Talal, som Arabian Business klassade som världens mest inflytelserika arab. Al-Waleed bin Talal imponerades av Bielsa under hans försök att köpa Olympique de Marseille.

Till skillnad från tidigare rykten om Bielsa så skiljer sig de här uppgifterna på en punkt: Bielsa sägs redan ha accepterat erbjudandet.

Saudiarabien ligger på plats 95 på FIFA-rankingen, efter att under tjugo års tid ha legat på plats 30-40 ända fram tills 2006. Arbetet för Bielsa ska främst handla om förberedelser inför VM 2022.

Publicerad 2015-04-10 kl 20:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå