Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FRANKRIKE

Siffrorna visar: Publiken sviker PSG

Foto: Scanpix

PSG:s hemmaarena Parc des Princes.

Paris Saint-Germain säljer i princip ut Parc des Princes varenda gång de spelar.
Siffrorna Le Parisien har grävt fram visar något annat - publiken börjar svika storlaget.

Edinson Cavani, Lucas Moura, Marco Verratti, Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic. Det finns många anledningar att gå och kolla på fotboll i Paris.

Sedan 1990-talet har publiksifforrna ökat stadigt på Parc des Princes, som numera huserar ett världslag i Paris Saint-Germain. Och trots att de så gott som säljer ut arenan och officiellt har fyllt 95 procent av kapaciteten så är det färre som går än vad siffrorna visar - åtminstone efter årskiftet. Le Parisien har kikat på de faktiska publiksiffrorna under 2015 och har sett att en hel del årskortsinnehavare inte längre går på matcherna.

I den 21:a omgången, i matchen mot Evian, var den officiella publiksiffran 45,340. I verkligheten var det bara 32,780 i publiken. Samma mönster går igen under hela det nya året och i exempelvis matchen mot Bordeaux i cupen var publiksiffran egentligen inte 45,230, utan 32,230.

Tidningen lanserar ingen förklaring, men klart är att klubben har ökat i popularitet utanför den tidigare supporterskaran sedan stjärnvärvningarna kom samt att resultaten, som bekant, inte riktigt gått PSG:s väg den här säsongen.

Publicerad 2015-02-14 kl 10:51

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER