POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Signerad likkista skapar kaos på Korsika

På Korsika är allting som vanligt. Hettan mellan klubbarna AC Ajaccio och SC Bastia har inte lugnat ned sig. Speciellt inte efter det att Bastias tränare signerat en likkista som var målad i Ajaccios färger.

Att det uppstår kaos på Korsika är inget nytt, öns invånare vet hur man skapar rubriker och hetta. Den här gången är det SC Bastia-tränaren Hantz som signerade en AC Ajaccio-likkista, som Bastia-supportrarna hade tagit fram som en symbol för Ajaccios nedflyttning i helgen. Klubbarna hade stökiga situationer mot varandra redan förra säsongen, och när Squillaci bombade in 2-1-målet i helgens derby betydde det att AC Ajaccio definitivt var utslagna ur Ligue 1.

Ajaccios president Alain Orsoni, med en speciell kriminell bakgrund där han bland annat har varit misstänkt för flera mord, har lagt upp händelsen med likkistan på klubbens hemsida med en kommentar till det hela, där han kallar det ”en manifestation som har lika dålig smak som den är löjlig” och ”en extraordinärt korkad aktion”. Han fortsätter med att bland annat ge lektioner om korsikansk fotbollshistoria, vad som gör en person till korsikan, och även att SC Bastia förlöjligar begravningar. Bastia svarade med ett meddelande om att de inte var intresserade av att få morallektioner av Ajaccio.

Förra säsongens vårderby skapade bråk mellan supportrarna, och klubbarna skyllde allt ansvar på motståndarnas supportrar. På fotbollsplanen slutade det med fem röda kort och bråk både på planen och på läktaren. Detta ledde till att höstens cupmatch mellan klubbarna spelades utan publik. Eftersom SC Bastia stannar kvar i Ligue 1 kommer det nästa säsong inte spelas derbyn mellan klubbarna, såvida de inte möts i cuperna. 

Källor: AC Ajaccio, SC Bastia, Corse Matin.

Publicerad 2014-04-23 kl 14:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå