POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Sportchefen bekräftar: "Galningen" har sagt ”ja” till Marseille

Foto: AP

Marcelo Bielsa

Pappersarbetet är det enda som hindrar Marcelo Bielsa från att presenteras som ny tränare för Olympique de Marseille. Den argentinska galenhetstränaren har redan gjort upp planerna för hur han ska förändra klubben.

Olympique de Marseilles sportchef José Anigo, som numera även är interimtränare, berättade i en intervju med RMC Sport att tidigare Bilbaotränaren Marcelo Bielsa har sagt ”ja” till att bli ny huvudtränare för klubben.

L'Équipe har tidigare rapporterat om ett kontrakt på två år, där Bielsa ska få ta in åtta nya personer till ledarstaben. Det enda som kan hindra att kontraktet skrivs på är att detaljerna mellan Olympique de Marseille och Bielsa inte löser sig. Bielsa har redan gjort upp en plan för hur han vill sköta klubben, men i dagsläget är det 50 sidor långa kontraktet hos advokaterna som jobbar med detaljer och översättning.

Valbuena, Nkoulou, Mandanda, och Gignac ska säljas, dels vill spelarna vill ha nya utmaningar och dels vill Bielsa ha in pengar för att värva sina egna spelare. Däremot vill Bielsa gärna ha kvar André Ayew i klubben, eftersom Ayews stora arbetsradie och fina disciplin passar perfekt in i Bielsas sätt att spela fotboll. Ayew ska i så fall också få kaptensbindeln.

Enligt Metro News kan även arenanamnet Stade Vélodrome kan vara till salu. Det skulle ge klubben åtminstone 30-45 miljoner kronor extra per år, vilket är en nödvändig inkomst eftersom hyran kan höjas från 13,5 miljoner kronor per år till 70 miljoner kronor per år. Detta på grund av arenans omrenovering som ska vara helt klar i sommar.

Efter det kommer publikkapaciteten att höjas från 60 000 till 67 000, men under de tre senaste åren har omrenoveringen gjort att kapaciteten tvingats ligga nere på siffror på 42 000 till 48 000. Under 2000-talet har klubbens publiksnitt legat på drygt 50 000 åskådare.

Publicerad 2014-04-30 kl 12:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå