Stor ilska hos PSG efter utebliven utvisning - Verratti: "Domaren sket bokstavligen talat på oss"

Ligue 1

Marco Verratti var rejält sur på domaren efter Paris Saint-Germains 3-1-förlust mot Nantes.
Det efter en utebliven utvisning på Nantes Dennis Appiah.
- Domaren sket bokstavligen talat på oss, säger Verratti till Canal+.

Efter att ha knipit en sen seger mot Real Madrid i Champions League på Parc des Princes i veckan slog en rejäl baksmälla till för Paris Saint-Germain under lördagen. Laget förlorade med 3-1 mot Nantes, som inför matchen låg på tiondeplats i Ligue 1.

Men det var inte okontroversiellt. PSG låg under med hela 3-0 i halvtid, men skulle kanske ha varit en man mer i den andra halvleken. Dennis Appiah fick först syna det röda kortet efter att ha fält Kylian Mbappé, men efter VAR-granskning skonade domaren honom och gav honom i stället gult kort.

I den andra halvleken reducerade Neymar direkt på assist på Lionel Messi, innan brassen missade en straff för att reducera ytterligare till 2-3.

Matchen slutade 3-1 till Nantes - men fokuset efter matchen var på det röda kortet Appiah klarat sig ifrån. PSG-mittfältaren Marco Verratti var ordentligt förbannad när han pratade med media efter matchen, då Appiah varit illa ute en gång till i den andra halvleken. I den situationen tyckte italienaren att motståndaren skulle visats sitt andra gula kort av domaren.

- Domaren skulle gett Appiah hans andra gula kort för förseelsen på Mbappé. Hur kan han inte göra det? Domaren sket bokstavligen talat på oss, säger Verratti till franska Canal+ efter matchen.

Parisklubbens sportchef, Leonardo, var inte heller nöjd med domarinsatsen.

- Jag är inte här för att gråta ut. Det var en förtjänt förlust. Men mot oss finns det en vilja att vilja blåsa mot oss. Det är pinsamt, säger Leonardo till Canal+.

Trots förlusten leder PSG ligan med 13 poäng.

Publicerad 2022-02-20 kl 09:56