Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Stor skandal i Frankrike: klubb tvångsnedflyttas efter uppgjorda matcher

Det står nu klart att Nîmes använde sig av mutor för att försöka hålla sig kvar i Ligue 2 förra säsongen. De kommer därför att tvångsnedflyttas efter säsongens slut.

Förra säsongen försökte Nîmes hålla sig kvar i franska Ligue 2. Med tre sena segrar på säsongen, tillsammans med några oavgjorda resultat, lyckades dem, men för några månader sedan kom det fram att de hade sysslat med uppgjorda matcher.

Vid fyra tillfällen ska Nîmes ha gjort ansatser i förhand för att påverka matchbilderna, skriver L'Équipe. 

Nîmes ligger just nu på åttonde plats i Ligue 2, med chans att nå Ligue 1 nästa säsong, men istället får de förbereda sig på spel i tredjedivisionen. De blir nämligen tvångsnedflyttade oavsett vad som sker under de återstående omgångarna. Dessutom har flera viktiga personer åkt på långa avstängningar.

Huvudpersonen i allting, Nîmes' huvudägare Serge Kasparian, blir avstängd i tio år. Kasparian har tidigare haft problem att hålla sig på rätt sida om lagen, och hans vänner menar att han snarare är en väldigt generös person snarare än någon som håller på med mutor. Klubbens dåvarande president Conrads avstängning bli på sju år. 

Nîmes har redan beslutat sig för att överklaga beslutet, enligt RMC. 

Den nuvarande Ligue 1-klubben Caen var också involverad i skandalen då de bland annat sades ha blivit erbjudna boxar med vin, men personalen i både klubben och dess personal kom undan utan bestraffning.

Publicerad 2015-03-18 kl 06:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons