POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Supertalangen var värd miljardbelopp – Avslutade karriären i engelska sjättedivisionen

Foto: SCANPIX

Vincent Péricard, vänster, i duell med Liverpools Sami Hyypiä i en FA cup-match 2006.

Vincent Péricard var en så stor talang att man pratade om att han skulle bli fotbollshistoriens dyraste spelare. Han får dock inte spela i årets VM för varken Kamerun eller Frankrike, utan 2012 la han av karriären som 28-åring med att vara reserv i Havant & Waterlooville.

När Vincent Péricard var 18 år så åkte Carlo Ancelotti, då tränare i Juventus, till Saint-Étienne för att personligen scouta in den omtalade anfallaren. Problemet: Saint-Étienne krävde 70 miljoner kronor för att sälja. Det var inget hybrispris: Péricard hade supertalangauran, och i journalisten Julien Courbet ägnade ett helt TV-program åt att förklara för franska folket varför Péricard skulle vara värd miljarder inom några år. 

Även Ancelotti var övertygad om Péricards kvalitéer och ville handplocka honom till Juventus. Det gick eftersom Juventus hittade ett kryphål till att värva honom för småpengar.

Tiden i Juventus blev en katastrof. Péricard fick visserligen göra ett inhopp i Champions League mot Arsenal, men förutom ett cupinhopp så var det också allt som hände. Enligt Péricard själv i en intervju med So Foot så ska Juventus ha tappat hoppet om honom när han flörtade med sin språklärare, som visade sig vara tillsammans med en ledare i Juventus.

Péricard hamnade i Harry Redknapps Portsmouth, men hans fotbollskvalitéer flagnat. Efter några träningar gav Harry Redknapp sin dom:
- Den här killen kan inte spela fotboll.

I en intervju med RTL berättade Péricard varför han inte lyckades prestera: han hade hamnat i en depression. Han försökte att kämpa sig ur den och hängde runt i diverse engelska lågdivisionsklubbar i hopp om att vara ”den stora, starka anfallaren vars karriär kommer igång sent”. Han var en av de första värvningarna som Tony Pulis gjorde till Stoke, så då kan ni tänka er vilken anfallstyp han var.

Péricard fick även sitta i fängelse i sex veckor för att ha kört för fort, och det var en av hans sista insatser som fotbollsspelare. När han var 28 år avslutade han sin spelarkarriär. Hans sista sejour var som reserv i Havant & Waterlooville, ett bottenlag i engelska sjättedivisionen.

Péricard är idag 31 år och om hans karriär hade blivit som förväntat så hade han varit en av stjärnorna i årets VM-slutspel. Nu får han istället hjälpa andra att uppnå sin potential tack vare sitt eget företag som riktar in sig på att ge hjälp till fotbollsspelare som har problem.

Publicerad 2014-06-12 kl 12:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå