POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Svenske stjärndomaren besviken på Zlatan: "Vuxna måste visa respekt"

Zlatan Ibrahimovic fick ett vredesutbrott på Frankrike och domaren Lionel Jaffredo. Illa, enligt svensken Jonas Eriksson.
- Alla, men framför allt vuxna, måste visa mer respekt runt våra planer, säger han till DN.

Det var efter 3-2-förlusten mot Bordeaux som Ibrahimovic surnade till och gick till verbalt angrepp framför TV-kamerorna. 33-åringen var märkbart förbannad och sågade särskilt domaren Lionej Jaffredo för dennes, i forwardens ögon, svaga insats. Samtidigt passade han på att benämna Frankrike som "ett skitland".

Efteråt har debatten varit intensiv, med politiker, supportrar och journalister som kritiserat Zlatan Ibrahimovic stenhårt. Även Sveriges högst rankade domare, Jonas Eriksson, är besviken på sin landsman.

– Som förebild är Zlatans agerande jätteviktigt. För barn gör som vuxna gör. Om en stjärna eller pappa står och skriker åt domaren, då är det okej. Man måste hitta bra förebilder, inte bara spelare som gnäller på domaren. Ju yngre man är när man får in ett bra beteende mot domaren, desto bättre är det givetvis, säger han till Dagens Nyheter.

Eriksson fortsätter.

– Det krävs ändå en grundrespekt för domaren och man måste kunna be om ursäkt på samma sätt som en domare som kliver över gränsen och gör något dumt ska kunna be om ursäkt. Zlatan bad ju väldigt mycket om ursäkt efteråt, man kan vara oense när man lämnar en plan och ha en diskussion om domaren gjort rätt eller fel.

Klart är att Ibrahimovics utspel ska granskas av det franska fotbollförbundet. Den 9 april har disciplinnämnden kallat till ett förhör där PSG-stjärnan ska få chansen att förklara sig innan domen faller.

Publicerad 2015-03-20 kl 09:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå