Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svensktalangen efter skräcktacklingen: "Har pratat med honom - inte den bästa debuten"

Ligue 2 2021-08-19 kl 12:00

Zeidane Inoussa blev utvisad efter att ha träffat en motspelares fotled med dobbarna först.
Nu berättar Caen-svensken om tankarna efteråt.
- Jag tajmade min tackling lite fel. Det var inte den bästa debuten, men det är sådant som händer, säger Inoussa till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se Inoussas tackling i tweeten längst ner i artikeln

Svensklöftet Zeidane Inoussa, 19, fick en mardrömsstart på säsongen med franska Caen i Ligue 2. Vid underläge 1-2 i slutsekunderna hemma mot Sochaux stod Inoussa för en vårdslös tackling. Detta när han träffade en motståndare på fotleden med dobbarna först i ett försök att stoppa en kontring.

Inoussa fick syna det röda kortet och blev dessutom avstängd i tre matcher. Får han ett gult kort i någon av sina fem nästföljande matcher blir han avstängd i ytterligare en match. För Fotbollskanalen berättar nu svensken om sina tankar efter utvisningen.

- Jag försökte stoppa en kontring och tajmade min tackling lite fel, så jag träffade hans ben och blev utvisad. Det var inte den bästa debuten, men det är sådant som händer, säger Inoussa.

ANNONS

Har du pratat med spelaren, är han okej?
- Ja, han är okej. Det var en lätt stukning han fick bara.

Hur tacklar du den här motgången?
- Jag tar det som en lärdom. Jag försöker blicka framåt och inte fastna i det, för det kan hända vem som helst. Det var bara olyckligt att det hände i just den här matchen och i mitt första inhopp den här säsongen, men det är inget jag kan ändra på nu. Jag känner att jag har tagit stora steg i den mentala biten sedan jag kom hit från Sverige, har mer självförtroende och är starkare mentalt. Det känns bra.

Inoussa föddes i Stockholm i maj 2002 och fick sin fotbollsfostran i Brommapojkarna. Sommaren 2019 flyttade han till Caen i provinsen Normandie i nordvästra Frankrike, nära Engelska kanalen. Där har han tagit steget från U19-laget, via reservlaget, upp till A-laget.

ANNONS

I september 2020 kom A-lagsdebuten och den 5 augusti i år skrev Inoussa på sitt första proffskontrakt med Caen som sträcker sig till 2024. Det var bara två dagar före säsongsdebuten mot Sochaux och det röda kortet.

- En otrolig känsla. Det var skönt att äntligen få mitt första A-lagskontrakt. Det var tanken när jag kom hit, så det är skönt att jag har gjort det efter två år, säger Inoussa och går in på hur han utvecklats under åren i Caen:

- Både på och utanför plan, både det mentala och det fotbollsmässiga. Att komma hit har hjälpt mig på många olika sätt och jag ångrar inte att jag kom hit.

Vad har du förbättrat mest i ditt spel?
- Mina avslut och mitt beslutsfattande är det jag förbättrat mest sedan jag kom hit, känner jag.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
- Jag är en ytter, innermittfältare, "tia", som gillar att kombinera och göra poäng. Snabb och med ett helt okej avslut.

ANNONS

Inoussa beskriver den franska andradivisionen Ligue 2 som en väldigt fysisk liga och medger att det till en början var tufft för honom att anpassa sig till ligans spelsätt.

- Jag är ingen fysisk spelare egentligen. Jag gillar mer att kombinera tekniskt och så där. Men jag har lärt mig nu. Man behöver också testa på olika typer av spel och ligor, så det har varit bra för mig att känna på en mer fysisk liga.

Vad har du för mål med fotbollen framöver?
- Att växa och bli bättre för varje dag. Att nå min fulla potential, spela i de största ligorna och de bästa lagen. Men det är ingen stress. Så länge jag känner att jag utvecklas varje dag känner jag att jag kan komma dit.

Är det någon särskild liga du blickar mot?
- Den liga jag helst vill till är Premier League. Det kan alltid ändras, men just nu gillar jag att titta på Premier League och jag gillar att det finns många topplag där.

ANNONS

Caen slutade i fjol på 17:e plats av 20 lag i Ligue 2 och undslapp nedflyttningskval enbart tack vare bättre målskillnad än Niort. Den här säsongen är siktet inställt på uppflyttning till Ligue 1 och framtida spel mot bjässar som Paris Saint-Germain, Lyon och Marseille, hälsar Zeidane Inoussa.

Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Paketet består av UEFA Champions League från Telia, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf. HBO Max kan väljas till utan extra kostnad.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto