Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Sveriges Garrincha inför Le Classique

Foto: Scanpix

Florian Thauvin, spelar i Marseille och Frankrikes U21-lag.

Ikväll är det dags "Le Classique". Roger Magnusson som fransmännen fortfarande minns som Sveriges egna Garrincha, tror på en tuff match för sitt OM:
– Marseille har 11 spelare, men PSG har ju 22, säger han inför mötet.

Klockan 21.00 ikväll är det dags att sparka igång "Le Classique" som den prestigefyllda matchen mellan PSG och Olympique de Marseille kallas. Gästerna från södra Frankrike leder ligan med fyra poäng före Zlatans PSG och kan alltså dra ifrån till hela sju poäng vid vinst.

Roger Magnusson spelade i Marseille mellan åren 1968 och 1974 och var med och vann den franska ligan, samt blev utsedd till ligans bästa högerytter fyra gånger.  Idag klubben fortfarande i Magnussons hjärta och tror att det blir en tuff uppgift mot PSG.

– Tyvärr har Marseille spelat lite sämre i de tre senaste matcherna, men i ett sånt här derby kommer de ju verkligen vara jättetaggade.

Vad tror du om Marseilles chanser att vinna matchen?

– Man måste vara realist. De material som PSG har är inte Marseille i närheten av. OM har 11 spelare, PSG har 22. Man har ju sett att de spelat matcher där varken Zlatan eller Cavani har varit med, men de har ju vunnit ändå. Skulle inte Gignac eller Payet vara med i en match skulle det ha större betydelse för oss. Så får vi oavgjort så är det väldigt bra för mig.

Ni leder ändå serien med fyra poäng, som också kan bli sju ikväll?

– Ja det är väldigt överraskande då det är samma lag som förra året, bara att vi fått in en ny tränare. Marcelo Bielsa har fått in en taktik med disciplin som inte fanns förra året. Dem ligger på och stressar så fort de förlorar bollen. Men många undrar ju länge det kommer hålla, för taktiken är ju extremt kraftdödande.

Tror du att de kan hålla ett sådant hårt presspel mot ett bolltryggt och skickligt lag som PSG?

– Det blir inte lätt. Men i en sån här viktig match kan de nog spela över sin egna förmåga. Med det är klart att PSG är favoriter. Men det betyder mycket att Gignac är i form, det är han, Dimitri Payet och den unge Florian Thauvin som ska göra det för OM. Den trion är otroligt betydelsefulla. Sen har vi även målvakten Samba som är jättebra, han räddade oss senaste mot Lens.

Hur viktig är den här matchen i staden Marseille?

Den är jätteviktig då det är en stor rivalitet mellan klubbarna. På min tid var det Saint-Étienne som var de stora mötet, men nu har det blivit PSG.

Matchen sänds på 12:an klockan 21:00 ikväll.

Publicerad 2014-11-09 kl 08:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons