Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Talangflykt hotar Zlatans PSG

Talangerna är missnöjda med PSG. Därför funderar klubbens största talangar på att lämna.  Det handlar om 18-åringarna Rabiot och Ongenda, och 17-åringen Coman.

I somras sålde PSG av Sakho till Liverpool, vilket ökade förhoppningarna på Rabiot, Ongenda, och Coman, klubbens tre största egenfostrade talanger. Le Parisien avslöjar nu att alla tre är missnöjda med hur PSG sköter om dem, där Rabiot är den enda av dem som får tillräckligt med speltid. Ongenda och Coman har tillsammans spelat mindre än 300 minuters A-lagsfotboll den här säsongen, trots fina insatser när de väl har fått chansen.

När det gäller Hervin Ongenda så brinner han fortfarande för att få stanna i PSG i framtiden, men hans far Felix Ongenda säger att spelaren måste lånas ut i januari.

”Hervin behöver speltid. Jag tycker han ska lånas ut sex månader till en klubb i Ligue 1, annars är jag säker på att hans moral kommer att sjunka. När du är i hans ålder så måste du spela så mycket som möjligt. Vi bad PSG att hitta ett låneavtal, och vi väntar på deras svar.”

Felix Ongenda jämför situationen med Rabiot, som förra våren fick en utvecklande låneperiod i Toulouse, men problemet är att Blanc kan sätta sig emot en utlåning då PSG bara har fem andra anfallare till de tre startplatserna. Om det blir skador kommer Ongenda att behövas.

Mer oroande för klubben är att både Adrien Rabiot och Kingsley Coman funderar på att lämna helt och hållet. Rabiots kontrakt går ut 2015, och trots att PSG har erbjudit ett nytt kontrakt så tvekar han. Problemet enligt Rabiot är inte bristen på speltid, utan att PSG försöker värva Paul Pogba från Juventus. Om den värvningen går igenom så kommer startmittfältet bestå av Verratti, Pogba, och Matuidi under de kommande åren, och Rabiot vill känna större förtroende än så. Bland annat Arsenal och Chelsea håller koll på situationen.

När det gäller Coman så har han ett juniorkontrakt. Om han inte vill skriva på ett seniorkontrakt så får han gå billigt till en annan klubb utan att PSG kan sätta stopp för det. Coman ska enligt Le Parisien ha funderat på det alternativet, men han ska vara mer sugen på att stanna än vad Rabiot är. 

Både Ongenda och Coman var utanför matchtruppen i veckans ligacupmatch mot Bordeaux, men Ongenda borde vara med i truppen till söndagens ligamatch mot Nantes. Rabiot är aktuell för att starta, men kan vilas då han har varit sliten.

Paris SG – Nantes sänds på TV4 Sport på söndag klockan 20.55.


Publicerad 2014-01-17 kl 13:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons