Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE
32v

Tidigare Rennes-svensken: ”Är ett rejält lyft för Johansson”

Foto: Bildbyrån

Under måndagen skrev landslagsmittfältaren Jakob Johansson på för franska Rennes.
En som har ett förflutet i klubben är Erik Edman, med meriter från det svenska landslaget.
- Både sportsligt och ekonomiskt är det ett rejält lyft, säger han till Fotbollskanalen om Johanssons klubbval.

Jakob Johansson blev under måndagen klar för franska Rennes. En klubb som den tidigare landslagsbacken Erik Edman spelade i mellan 2005 och 2008 och han tycker det är ett bra klubbval av Johansson.

- Ja, det tycker jag verkligen, både sportsligt och ekonomiskt är jag säker på att han gjort ett rejält lyft. Dessutom kommer han få stora chanser att spela om han kan hitta tillbaka till den form han var i innan skadan, säger Edman till Fotbollskanalen.

Vilken typ av klubb är det Jakob Johansson kommer till?
- Det är en klubb med en av Frankrikes rikaste personer som ägare. Välordnad och med väldigt bra förutsättningar att lyckas. De strävar efter att vara med och fajtas om Europa League-platser varje år och har varit otroligt skickliga på att producera egna spelare de senaste 15 åren då de satsar stora belopp på sin egen akademi.

- Resultatmässigt har Rennes visserligen inte varit jättestarka senaste åren, dock avslutade man serien starkt och kom till slut femma efter att gamle storspelaren Sabri Lamouchi tagit över som tränare.

Johansson kommer närmast från grekiska AEK Aten och Edman menar att Johansson måste prestera på en högre nivå för att klara sig i den franska ligan.

- Det är en betydligt högre nivå på fotbollen än i Grekland där det finns absoluta topplag i Paris Saint Germain och Monaco, och de som kommer efter håller en hög jämn nivå vilket gör att det kan skifta ganska rejält i tabellen från år till år. Till exempel Lille, som har stora resurser och satsar hårt slutade på 17:e plats!

Hur var klubben när du spelade där och hur är den nu?
- Jag är tacksam att jag fick uppleva en fin period för Rennes och samtidigt spela med otroligt många duktiga spelare. Speciellt var det många unga lirare som senare spelade i några av de riktigt stora klubbarna runt om i Europa. De senaste åren har dock varit tyngre för klubben, men glädjande att de verkar vara på gång igen och det ska bli väldigt kul att följa Rennes nu när Jakob Johansson också ritat på, säger Edman.

Publicerad 2018-06-05 kl 07:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons