Toivonen hyllad tvåmålsskytt - med i veckans lag

Frankrike

Rennes misslyckades återigen med att vinna en fotbollsmatch, men Ola Toivonen gjorde åtminstone två mål och har blivit hyllad i Frankrike.

324 spelade minuter, tre mål. Det har varit en fin start i Frankrike för Ola Toivonen som i helgen mot Montpellier (2-2) stötte in ett inlägg och även gjorde ett frilägesmål. Tränaren Montanier har redan fått nytta av att skola tillbaka Toivonen till en anfallsposition, efter att han mestadels har använts i olika mittfältsroller i PSV.

Toivonen fick åtta av tio i betyg hos L'Équipe vilket brukar vara betyget till omgångens tre-fyra bästa spelare. Han hamnade i "Omgångens lag" hos både L'Équipe och RMC Sport.

L'Équipe kör en annorlunda betygsättning, från ett till tio. De tar inte bara hänsyn till prestation över 90 minuter, utan även förväntningarna och individuella prestationer betygsätts olika. Toivonen hade, förutom målen, svårt i matchen, men förväntningarna på honom inför matchen och de två målen gjorde att han fick ett högt betyg. Några tior i betyg har L'Équipe aldrig delat ut i ligasammanhang, och även nior är ovanliga.

De två kommande matcherna för Rennes är mot Nantes och Guingamp, två matcher av derbykaraktär och dessutom mot lag som ligger nära Rennes i tabellen. Rennes ligger på femtonde plats, men de siktar på att slåss om Europa League-platserna nästa säsong. Förr om åren var Rennes i det närmaste en garanti att sluta någonstans mellan fjärde plats och sjunde plats i Ligue 1, men 2013 var klubbens svåraste kalenderår på över tio år. Toivonen kanske kan få vara med om en återuppståndelse för klubben.

Publicerad 2014-02-17 kl 16:33