Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FRANKRIKE

Toivonen kan lämna Rennes: "Det finns intresse"

Foto: Scanpix

Ola Toivonen i landslagsdress.

Efter bara en halv säsong i Rennes – nu kan Ola Toivonen lämna klubben.

– Jag är inte främmande för att byta klubb, säger han till fotbollskanalen.se.


Efter en tyngre period i PSV Eindhoven såldes Ola Toivonen i januari till franska Rennes – och där har landslagsstjärnan gjort succé. Åtta mål och två målgivande passningar på 18 matcher i liga och cup

Men tidigare i veckan uppgav franska medier att Toivonen redan nu, med tre år kvar på det 3,5-årskontrakt han signerade i januari, ser sig om efter en ny och större klubb. Och enligt uppgifterna är flera av Europas toppklubbar – bland annat Juventus – intresserade. Nu bekräftar Toivonen att det finns intresse från klubbar.

– Jaja, det finns det. Ja, jag vet rätt mycket. Det är en process om man säger så. Vi får se vad som händer, säger han till fotbollskanalen.se.

– Det är väl så det blir om man gör det bra i ett halvår. Då har man ju bevisat att man kan göra mål i mer än en liga och det ingår väl i spelet.

Finns det något konkret bud på dig?

– Ingen kommentar.

Hur ser det ut med Rennes, skrev ni in något i kontraktet som gör att du kan lämna?

– En väldigt öppen dialog med tränaren och presidenten. Så vi får se vad som händer.

Vill du lämna?

– Jag är inte främmande för att byta klubb om man säger så. Det är väl största skillnaden från Holland också, att där var det en toppklubb. Spelskickligheten i PSV var på en otroligt hög nivå, nu har man kommit till ett lag som är väldigt mycket mer fysiskt. Spelskickligheten är väl ett snäpp under. Fysiska nivån är väl två steg högre.

– Det är ett nytt sätt att spela, ett defensivt tänk, tillknäppta matcher, svårt att anfalla. Så det är väl en omställning i filosofin. Det är en svår liga. Den är fysisk, alla är otroligt starka och snabba. Den är svår. Man har haft lite flyt, målen har rullat in och man har känt sig i bra form. Så det har varit ett roligt halvår.

Publicerad 2014-05-25 kl 18:51

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER