Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Toivonens nya klubb attackerad: ”Är inte mänsklig”

Rennes, som för drygt en vecka sedan värvade Ola Toivonen, har blivit påhoppad av klubbens tidigare tränare Antonetti.

Frédéric Antonetti har byggt upp en kultstatus som tränare i Frankrike, mycket beroende på hans råa skrikande under matcherna. Nu har han också passat på att hoppa på Rennes, klubben han tränade mellan 2009 och sommaren 2013.
- Rennes är som Canady Dry: man har samma färger som en stor klubb, men man är inte någon. De är inte mänskliga.
- 20 minuter efter förlusten i ligacupfinalen (0-1 mot Saint-Étienne), när vi fortfarande hade sorg, så ringde ägaren till sportchefen för att säga åt honom att byta tränare. 20 minuter!

Antonetti berättade även att klubbens ägare Pinault aldrig syntes till, utan istället skickade dit personer som enligt Antonetti försökte spela rådgivare. Pinault pratade dessutom ofta om att han hade spenderat €140 miljoner i klubben. Problemet enligt Antonetti var att de pengarna hade spenderats innan han anlände, vilket gjorde att supportrarna satte höga krav på resultat för pengar som Antonetti själv aldrig hade fått använda.

Som ett annat exempel tar France Football upp att Rennes under 2000-talet har haft många bra och etablerade tränare, men att ingen av dem har lyckats. De går så långt att de kallar Rennes för en tränarkyrkogård.

Rennes har också gått med på att betala €500 000 i tidigare obetalda premier till Antonetti. Antonetti är numera expertkommentator för Canal+, men ryktades vara en av kandidaterna till att ta över Marseille. Han har dock förnekat att han varit i kontakt med klubben.

Publicerad 2014-01-30 kl 11:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons