Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Tragiken kring förre Ligue-spelaren - smugglade kokain och 600 kilo cannabis

Livet efter fotbollskarriären kan vara svårt. För den tidigare Lyonspelaren Patouillard räckte inte inkomsterna till, utan han bestämde sig för att hjälpa till med att smuggla droger.

Frédéric Patouillard gjorde A-lagsdebut för Lyon år 1995. Efter det spelade den defensiva allroundspelaren 36 A-lagsmatcher utan att etablera sig, och gick vidare till bland annat Toulouse och Guingamp. Han spelade i Ligue 2 för tio år sedan, men efter det har han bara varit en amatörspelare och är idag 40 år.

De senaste åren har han byggt upp en affärsverksamhet med en pizzeria och lägenhetsuthyrning. Det verkar dock som att affärerna inte har gått tillräckligt bra, för han har samtidigt sysslat med drogsmuggling.

Patouillard ska ha varit del av en liten grupp människor som har sysslar med droghandel över gränsen till Spanien. Det gäller framför allt kokain, men man ska även ha hittat 600 kilogram cannabis, enligt Le Progres. Han greps i början på februari och nu ska rättegången sätta igång.

Världsorganisationen säger att droger numera är den tredje största handelsvaran i världen, efter olja och mat. Siffrorna kring droger ökar kraftigt i Frankrike, och i september gjorde den franska polisen sitt hittills största fynd när de fann 1,3 ton kokain i ett plan från Venezuela.

Patouillard är inte den enda ex-Lyonspelaren som har haft problem med lagen. Under tiden i Lyon hade Patouillard två lagkamrater vid namn Ghislain Anselmini (över 100 matcher för Lyon) och Fabrice Fiorèse, som senare spelade för bland annat Paris SG och Olympique de Marseille. I somras åkte Anselmini i fängelse efter att ha planerat en kidnappning av Fiorèse. Kidnappningsförsöket ägde rum, men Fiorèse lyckades fly.

Publicerad 2014-03-04 kl 12:06
Annons
Annons
Annons