POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

TV: "Armbågstacklingen" som stänger av domaren från cupfinalen

Nästa

Avbryt
Försök igen

Domaren Philippe Kalt straffas för sin armbågstackling på Lens-spelaren Adamo Coulibaly. Förbundet stoppar nu Kalt från att döma helgens cupfinal mellan Bastia och PSG.
– Du kan inte tackla en spelare så, säger domarchefen Pascal Garibian till L´Equipe.

Incidenten skedde när Kalt var på väg att varna Lens Pablo Chavarria och hans lagkamrater protesterade vilt kring domaren. En av de som stod och försökte diskutera med domaren var anfallarenAdamo Coulibaly som inte höll med om det gula kortet. Men istället för att få medhåll från Philippe Kalt fick han en armbågstackling som efteråt blivit en stor snackis i Frankrike. Tacklingen var allt ifrån hård och spelaren själv sagt att han inte tänkte på det där och då. Men bilderna visar ändå hur domaren kraftigt trycker ifrån spelaren.

Nu hindrar det franska förbundet domaren från att döma helgens cupfinal mellan PSG och Bastia.

– Det finns ingen tvetydlighet, du kan inte tackla en spelare på det sättet. Kalt är medveten om att hans reaktioner var opassande och har idag skrivit ett brev på Lens president och bett om ursäkt, säger Garibian.

– Vi har också beslutat att det inte passar för Philippe Kalt att vara fjärdedomare i helgens cupfinal. han kommer därför bli utbytt.

Se den annorlunda situationen när domaren tacklar spelaren i spelaren ovanför

Publicerad 2015-04-09 kl 09:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå