TV: Bentekes huvudspel gav segern mot Spurs

Efter tre raka segerlösa matcher kom till slut fullpoängaren.
En viktig sådan, dessutom.
Med Aston Villas 1-0 mot Tottenham tog klubben litet steg ett upp från botten av Premier League-tabellen.

I förra omgången skickade Christian Benteke in tre mål i 3—3-mötet med Queens Park Rangers. Mål som innebar en viktig poäng i Aston Villas kamp om att nå spel i Premier League även under nästa säsong, men det var också ett hattrick som gjorde att anfallarens fem senaste ligamatcher hade resulterat i lika många mål.
Tim Sherwood trodde där och då att Bentekes form skulle kunna bli avgörande för Birmingham-klubben.
Och tränaren kan få rätt.

Nytt mål av Benteke
I Aston Villas bortamöte med Tottenham slog Christian Benteke nämligen till igen.
Med tio minuter kvar till pausvilan vann 24-åringen en nickduell och styrde bollen mot den bortre stolpen. Ett avslut som överraskade målvakten Michael Vorm, som blev stillastående och bara tittade på bollen när den studsade in i målet.

Med säsongens tionde mål ordnade därmed Benteke en efterlängtad trepoängare och såg till att Aston Villa tog sig förbi Sunderland, som förlorade med 1—4 mot Crystal Palace, i bottenskiktet av Premier League-tabellen.
Publicerad 2015-04-11 kl 20:57