TV: Briljant Zlatan slog in sitt 20:e ligamål i ny PSG-seger

Ligue 1

Zlatan Ibrahimovic slog in sitt 20:e ligamål och blev stor segerfixare för ett PSG som skrev ett nytt stycke fotbollshistoria genom att gå obsegrade i 33 raka matcher.
- Det är min bästa säsong hittills, säger Zlatan i sin app.

Suveräna Paris Saint-Germain tog under onsdagskvällen sin sjunde raka ligaseger sedan Lorient besegrats med 3-1 på Parc des Princes.

Hemmalaget fick en riktigt drömstart och redan i den sjätte minuten hittade Zlatan Ibrahimovic, med en delikat passning, fram till Edinson Cavani som öppnade målskyttet.

Gästerna lät sig dock inte nedslås av det tidiga underläget och efter ett riktigt mönsteranfall kunde Raphael Guerreiro trycka in 1-1 inför en chockad publik i Paris.

Det oavgjorda resultatet stod sig i paus, men Laurent Blancs mannar skulle inte låta det dröja länge av den andra halvleken innan de på nytt tog ledningen.

På ett inspel från vänster hittade Layvin Kurzawa in till Ibrahimovic som från nära håll satte bredsidan till och slog in sitt 20:e ligamål för säsongen.

Den svenske landslagskaptenen har nu gjort 20 mål på 19 matcher i Ligue 1 den här säsongen.

Med tjugo minuter kvar att spela punkterade sedan Kurzawa definitivt matchen när han med ett läckert volleyskott borrade in bollen i det bortre hörnet.

Segern innebär att Zlatan med sitt PSG alltjämt toppar ligan 24 poäng före tabelltvåan Monaco och PSG är dessutom bäst någonsin i Ligue 1 när det kommer till att inte förlora.

- Vi vinner även om vi inte spelade på topp, säger Zlatan i sin app och tillägger:

- Det är min bästa säsong hitills.

Laurent Blancs mannar har nu 33 raka matcher utan förlust och närmast väntar nu ett hett Le Classique-möte med Olympique Marseille på Stade Vélodrome på söndag.