Frankrike

För första gången startade Paris Saint-Germains "drömduo" en match ihop - Zlatan Ibrahimovic och Edison Cavani.

Det höll på att sluta i total besvikelse.

Men i den 86:e minuten kvitterade Cavani till 1-1 mot Ajaccio.

Ajaccio hamnade på en 17:e plats förra säsongen och var sista lag att undvika degradering till andradivisionen i Frankrike, samt att det blev premiärförlust mot Saint-Etienne förra veckan.

PSG hamnade dock i underläge direkt i hemmapremiären på söndagen mot Korsikalaget. I den nionde minuten fick Benoît Pedretti, 32, en passning mot sig och skruvade vackert in bollen i krysset bakom målvakten Salvatore Sirigu.

PSG var det spelförande laget, med mycket nytta av svenske Zlatan Ibrahimovic, 31, och Napolivärvningen i Edison Cavani, 26. I premiärmatchen byttes uruguyanen in i den 71:a minuten.

Efter brutal press av PSG i andra halvleken kunde Cavani vända och stänka in en efterlängtad kvittering med fyra minuter kvar av ordinarie speltid.

Därefter hade laget ytterligare ett gäng livsfarliga lägen. Men den mexikanska målvakten Guillermo Ochoa storspelade i Ajaccio-målet och PSG har bara två poäng efter två omgångar.

I en annan match i omgången gick det bättre för storsatsande nykomlingen Monaco. Den andra segern på lika många matcher kom när Montpellier komfortabelt hemmabesegrades med 4-1.

Så här startar lagen:

PSG: Sirigu - Silva, Alex, Maxwell, Jallet - Motta, Matuidi, Pastore, Lucas - Cavani, Ibrahimovic

Ajaccio: Ochoa - Bonnart Perozo Zubar Nadeau - Pierazzi Mostefa Lasne Pedretti Diarra - Mutu

Publicerad 2013-08-18 kl 23:01