TV: Di Maria tvåmålsskytt när PSG blev historiskt

Ligue 1

Paris Saint-Germain vann med 3-0 borta mot Caen i årets sista match - och blev därmed historiskt.

Caen-PSG dominerades tidigt av bortalaget, som satte 1-0 i den 16:e minuten. Angel Di Maria tryckte in ledningsmålet efter en misslyckad Caen-rensning.

Efter 35 minuter bombade Zlatan Ibrahmovic in 2-0 i krysset, på halvvolley. Skottet uppmättes till 97 km/h och innebar svenskens 15:e ligamål för den här säsongen.

PSG ledde med 2-0 i paus.

Tidigt in i den andra halvleken lobbade dock Angel Di Maria in 3-0 för PSG. En liten flipp inne i straffområdet var vad som krävdes för argentinaren.

I den 84:e minuten fick Caen straff efter att Thiago Silva enligt domaren gått lite för hårt åt en motståndare. Men PSG:s målvakt Kevn Trapp räddade Delorts försök från elva meter.

PSG vann med 3-0 och är nu historiskt. Storlaget har plockat 51 poäng på de 19 första ligaomgångarna, vilket är flest poäng någonsin i Ligue 1:s historia efter att halva säsongen är spelad. Lyon tog 49 poäng på samma antal matcher säsongen 2006/2007.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Matchen som kickade igång vid 17.00 ser du i C More Sport.

Så startar lagen:

Caen: Vercoutre - Appiah, Ben Youssef, Da Silva, Alhadhur - Seube - Rodelin, Delaplace, Feret, Bessat - Delort.

PSG: Trapp - Aurier, Silva, Luiz, Maxwell - Motta, Verratti, Matuidi - Lucas, Ibrahimovic, Di Maria.