TV: Franskt drama i cupfinalen – avgörande i 89:e minuten

Frankrike

Cheick Diabate var huvudperson med en straffmiss och två mål när Bordeaux vann franska cupen.

Det hade inte varit någon stor cupfinal när Diabate slog till efter knappt 40 minutersspel. Bordeauxspelaren lurade offsidefällan och var iskall när han väntade ut Evianmålvakten innan han kunde sätta bollen i mål

Diabate fick sedan ett gyllene läge att utöka till 2-0 precis i början av andra halvlek då han drogs i armen och fick en straff som han själv tog hand om. Evianmålvakten bertrand laquait gick dock åt rätt håll och fick en hand på straffen som gick utanför.

Strax därefter anföll Evian kvickt och Sagobo kunde kvittera, snopet för Bordeaux. De hämtade sig emellertid snabbt och i 53:e minuten var Henri Saivet först på en frispark och kunde stöta in 2-1 för Bordeaux.

I 71:e minuten var det dock utjämnat igen. Evian som inte hade haft många ordentliga avslut kom fram i ett läge i Bordeaux straffområde där inhopparen Cedric Barbosa spelade in framför mål där högerbacken Brice Dje Djedje vräkte sig fram och satte 2-2.

Matchen såg sedan ut att gå till förlängning men Bordeaux slog till i 89:e minuten, och det var Diabate som gjorde sitt andra mål i matchen och tog revansch för straffmissen.

Bordeaux höll sedan ihop det och kunde bärga sin fjärde cuptitel i klubbens historia.

Publicerad 2013-05-31 kl 23:18