Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

TV: Glömsk Zlatan hyllar Iniesta - men röstade på Xavi

Svårt att hålla isär Xavi och Andres Iniesta? Det har Zlatan Ibrahimovic. Nyligen förklarade han att han röstade på Iniesta som världens bästa spelare. Men det visade sig vara Xavi.

I går fick Lionel Messi som väntat ta emot Ballon d'Or för fjärde gången i rad. Utmärkelsen där förbundskaptener och landslagskaptener röstar fram världens bäste spelare. I form av landslagskapten fick Zlatan Ibrahimovic avlägga en röst på tre spelare. När rösterna igår blev offentliga visade det sig att han rankat Xavi högst, placerat Andrea Pirlo som tvåa medan Messi blev trea.

Spännande val. Än mer spännande med tanke på att Ibrahimovic för mindre än en månad sedan - i en lång TV-intervju med franska BeIN Sport - "avslöjade" att han röstat på Andres Iniesta.

- Jag tror jag röstade på Iniesta, för att han vann EM 2012 och har gjort det otroligt i Barcelona. Messi gör inte allt själv. Han har otroliga spelare runt om sig och som förser honom med avgörande passningar, en av dem är Iniesta. Jag hoppas verkligen att han vinner den (Ballon d'Or) i år för att Messi är ung och kan vinna flera år framöver, sa Ibrahimovic då.

Zlatan Ibrahimovic var själv nominerad bland de 23 bästa men föll bort i topp-tre-gallringen då trion Messi, Iniesta och Ronaldo röstades fram. Där det varken fanns plats för Xavi eller Andrea Pirlo med andra ord.

Publicerad 2013-01-08 kl 16:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons