TV: Hotet mot PSG - supernollorna i Lille

Frankrike

Lilles smått magnifika svit växer. Hela 945 minuter utan att släppa in mål. På lördagen blev det 1-0 mot Valenciennes. Om Victor Enyeama håller nollan tre minuter till slår han rekord.

Det var inhopparen Ronny Rodelin som gjorde den franska ligatvåans enda mål, bara två minuter efter att han byttes in. Pape Souares krossboll hittade Rodelin vid bortre stolpen, och därifrån sköt han in ledningsmålet.

Att Lille spelade med tio man nästan hela andra halvlek, efter ett rött kort, gör knappast prestationen att hålla tätt sämre. Faktum är att målvakten Victor Enyeama bara behöver freda sin kasse i tre minuter till för att sätta Ligue 1-rekord. Den nuvarande noteringen står PSG:s Salvatore Sirigu för, med sina 948 minuter i rad utan insläppta mål under fjolårssäsongen.

Med en match mer spelad ligger Lille en poäng efter serieledande PSG i tabellen.

Publicerad 2013-11-30 kl 22:26